Αναζήτηση

ΜΑΣΤΟΛΟΓΟΣ-ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975 και σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ. Ειδικεύτηκε στη Β’ Χειρουργική Κλινική Α.Π.Θ, και διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης της. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στη χειρουργική ειδικότητα αγάπησε τη Χειρουργική Μαστού και έκτοτε της έχει αφιερωθεί πλήρως.

Yπήρξε μόνιμος συνεργάτης ομάδας χειρουργικής μαστού στην κλινική Άγιος Λουκάς (2006-2012). Eξειδικεύθηκε χειρουργικά σε κέντρα μαστού του Λονδίνου, Guy’s and St Thomas’ Hospital, King’s College Hospital (Senior Oncoplastic Fellowship) και μετέπειτα εργάστηκε ως έμμισθος επιμελητής (Διευθυντής) της κλινικής μαστού (Consultant Breast & Oncoplastic Surgeon) στο Glenfield Hospital του Leicester. Εισήγαγε και εφάρμοσε πρώτος πανελλαδικά τεχνικές τμηματικής αποκατάστασης μαστού (Partial Breast Reconstruction) με χρήση κρημνών διατιτραινουσών αρτηριών θωρακικού τοιχώματος (Chest wall perforator flaps), προφυλάσσοντας έτσι σημαντικό αριθμό γυναικών από την εκτέλεση περιττών ακρωτηριαστικών μαστεκτομών.

Είναι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Διπλώματος στη Χειρουργική Μαστού (EBSQ in Breast Surgery) και μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Μαστολογίας (EUSOMA), της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Μαστού (ΕΧΕΜ), της Βρετανικής Εταιρίας Χειρουργών Μαστού (ABS), του Ομίλου Ογκοπλαστικών Χειρουργών Μαστού (Oncoplastic Breast Consortium-OPBC).

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα σε ιατρικά περιοδικά, έχει δώσει διαλέξεις σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει εργαστεί ως υπεύθυνος κλινικών μελετών στην ογκοπλαστική χειρουργική και αποκατάσταση μαστού μετά από μαστεκτομή (iBRA, MASDA, TeaM, National Margins).

Στα τέλη του 2018 επέστρεψε στην αγαπημένη του πόλη, με μοναδικό στόχο να αγωνιστεί με εντιμότητα και ήθος στο δύσκολο χώρο της Υγείας και να προσφέρει τις γνώσεις, την εμπειρία και τη χειρουργική του τέχνη στην υπηρεσία της γυναίκας. Διατηρεί το ιδιωτικό του ιατρείο μαστού στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στη διεύθυνση Παλαιών Πατρών Γερμανού 44.

Υπηρεσίες:

 • Κλινική Εξέταση – Προληπτικός Έλεγχος​
 • Καρκίνος μαστού, καλοήθεις παθήσεις μαστού, γυναικομαστία
 • Αξιολόγηση απεικονιστικών ευρημάτων Ψηφιακής Μαστογραφίας/ 3D Τομοσύνθεσης, Υπερηχογραφήματος και Μαγνητικής Τομογραφίας (MRI) Μαστών
 • Υπερηχογραφική επανεκτίμηση ψηλαφητών και αψηλάφητων βλαβών
 • Βιοψία μαστού με βελόνη Core biopsy/FNA (με ή χωρίς υπερηχογραφική καθοδήγηση)
 • Ογκοπλαστική Χειρουργική – εξατομικευμένη επιλογή τεχνικής με γνώμονα την ογκολογική ασφάλεια και το ιδεατό αισθητικό αποτέλεσμα
 • Υπερηχογραφικά Καθοδηγούμενη Χειρουργική Μαστού
 • Μαστεκτομή με διατήρηση δέρματος/συμπλέγματος θηλής – θηλαίας άλω
 • Τμηματική Αποκατάσταση Μαστού (Κρημνοί διατιτραινουσών αρτηριών θώρακα)
 • Αισθητική ανάπλαση μαστού – Αποκατάσταση Μαστού/Θηλής – Μειωτική επέμβαση μαστών
 • Βιοψία Λεμφαδένα Φρουρού (με όλες τις μεθόδους) – Στοχευμένη Λεμφαδενεκτομή
 • Γενετική Συμβουλευτική – Γονιδιακή Ανάλυση – Παρακολούθηση γυναικών υψηλού κινδύνου

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

-

Τρίτη

-

Τετάρτη

-

Πέμπτη

-

Παρασκευή

-

Σάββατο

-

Κυριακή

-

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Παλαιών Πατρών Γερμανού 44 Θεσσαλονίκη, 54622

GPS:

40.6320167, 22.9504529

Τηλέφωνο:
Κάντε κλικ στο κουμπί για να εμφανιστεί ο χάρτης.

Αφήστε μια κριτική

Η βαθμολογία σας

Ονοματεπώνυμο
captcha-input
Τιμή
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Πιθανότητα Επανάληψης
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed
Μαριάνθη 16/08/2023 17:29
Τιμή
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Πιθανότητα Επανάληψης

Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω την ευγνωμοσύνη και εμπιστοσύνη μου στον κ. Δραγούμη. Είμαι τυχερή που τον επισκέφτηκα (έπειτα από 3 άλλους γιατρούς που είχα συναντήσει πριν). Σοβαρός επιστήμονας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος! Τον ευχαριστώ για όλα.

Σοφία 09/08/2023 11:14
Τιμή
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Πιθανότητα Επανάληψης

Πραγματικά εξαιρετικός γιατρός, άριστα καταρτισμένος. Εμπνέει εμπιστοσύνη, ενώ παράλληλα καθοδηγεί και στηρίζει ουσιαστικά τον ασθενή σε κάθε του ανάγκη.

Υπάρχουν 4 επόμενες βαθμολογίες Επισκόπηση Επόμενων Αξιολογήσεων