Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Χειμώνας σημαίνει βαλίτσες για Βυτίνα

Χειμώνας σημαίνει βαλίτσες για Βυτίνα
Διακοπές

Η Βυτίνα αποτελεί από τα σημεία- στολίδια στην Πελοπόννησο. Είναι κτισμένη σε γραφική θέση στην ορεινή κοιλάδα του Βόρειου Μαινάλου, σε υψόμετρο 1033μ. Οι Greek Travellers σας παρουσιάζουν ένα μίνι τουριστικό οδηγό για αυτό το υπέροχο χωριό, από την δική τους σκοπιά. Πλησιάζει χειμώνας και αποτελεί έναν από τους πιο must προορισμούς καθώς είναι πρώτη επιλογή στις προτιμήσεις του κοινού.

Χειμώνας σημαίνει βαλίτσες για Βυτίνα---greekcatalog.net«Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ»
Μια πετρόκτιστη πλατεία , περιτριγυρισμένη από μικρά καφέ, όπου μπορείς να δοκιμάσεις τα υπέροχα παραδοσιακά γλυκά , γραφικά μαγαζάκια με ντόπια προϊόντα , όπως γαλακτοκομικά, ζυμαρικά, μέλι, βότανα, καρύδια και όσπρια. Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε το στολίδι της πλατείας , «Ο Άγιος Τρύφωνας », η εκκλησία του χωριού είναι χτισμένη από μαύρο μάρμαρο και προκαλεί θαυμασμό .

«ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ»
Όλη η ιστορία, τα ήθη και τα έθιμα του χωριού συγκεντρωμένα σε ένα μουσείο. Τα εκατοντάδες εκθέματα προέρχονται κυρίως από τις ιδιωτικές συλλογές των δύο ιδρυτών του (ενός ντόπιου δάσκαλου-συγγραφέα-λαογράφου και ενός κουρέα-ανταποκριτή της τοπικής εφημερίδας) και από προσφορές κατοίκων της περιοχής. Εκτίθενται γεωργικά και υλοτομικά εργαλεία, παλαιές μηχανές, οικιακά σκεύη, εκκλησιαστικά είδη, υφαντά, κεντήματα, τοπικές φορεσιές, έπιπλα, ένας πλήρης αργαλειός και φωτογραφίες. Υπάρχει επίσης αναπαράσταση τσαγκαράδικου.

« Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ »
Η Βυτίνα φημίζεται για τα γραφικά πέτρινα σοκάκια , τα μυστικά μονοπάτια που οδηγούν σε μικρά ποταμάκια αλλά δεν μπορεί τίποτα να συγκριθεί με την ομορφιά που προσφέρει «Ο δρόμος της Αγάπης». Κατά την παράδοση στο δρόμο αυτό γινόταν παλιά το «νυφοπάζαρο» του χωριού. Ένας μικρός δρόμος, στολισμένος με τα πορτοκαλί πεσμένα φύλλα σε ταξιδεύει σε άλλη εποχή . Τα ερωτευμένα ζευγαράκια ολοκληρώνουν το τοπίο, δημιουργώντας έναν πίνακα ζωγραφικής που κανείς δεν θέλει να ξεχάσει και τραβάνε πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες.

«ΤΟ ΔΑΣΑΚΙ»
Ένας χώρος αναψυχής για μικρούς και μεγάλους . Πανύψηλα Πεύκα , έλατα και διαφόρων ειδών λουλούδια, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε ένα εξωτικό παράδεισο. Ο απόλυτος προορισμός για ηρεμία, γαλήνη και ανάπαυση του πνεύματος από την καθημερινότητα

Χειμώνας σημαίνει βαλίτσες για Βυτίνα---greekcatalog.net«ΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ»
Δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα το χιονοδρομικό κέντρο στο Μαίναλο. Τα χιόνι πέφτουν από νωρίς εκεί δημιουργώντας μια ευχάριστη προσμονή για επίσκεψη στο χιονοδρομικό. Άφθονες δραστηριότητες, άπλετος χώρος και ένα σαλέ έτοιμο να φιλοξενήσει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες. Βιώνεις πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό τοπίο ενώ παράλληλα διασκεδάζεις και χαλαρώνεις.

Το χιονοδρομικό κέντρο
Από τη Βυτίνα μπορείτε να επισκεφθείτε το χωριό Λεβίδι, διάσημο για τα νοστιμότατα ψητά του και απαραίτητη στάση για έναν ταξιδιώτη της Πελοποννήσου. Έπειτα σας προτείνουμε να κάνετε μια βόλτα και από την Δημητσάνα, ένα χωριό στο οποίο κυριαρχεί η πέτρα, αλλά και από τη Στεμνίτσα. Εκεί, αιωνόβια πλατάνια και μια ζωντανή πλατεία γεμάτη καφενεία και ταβέρνες συνθέτουν ένα από τα ομορφότερα χωριά της Αρκαδίας. Ελληνικός καφές και σπιτικά γλυκά του κουταλιού πάνε και έρχονται σε καθημερινή βάση με άφθονο κουβεντολόι. Επιλέξτε για φέτος το χειμώνα ένα tour σε αυτά τα μέρη και θα επιστρέψετε με τις ομορφότερες εντυπώσεις.

Πηγή: travelbloggers.gr