Ακτίνα: Κλειστό
Ακτίνα:
km Set radius for geolocation
Αναζήτηση

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Φαγητό-Διασκέδαση

Τα 10 καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης για απαιτητικούς

Πηγή απόσπασμα από: MAX MAGAZINE

Μετά τα καλύτερα μαγαζιά για φαγητό στην καρδιά της πρωτεύουσας, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Αν μένεις εκεί (ή απλώς περνάς μια βόλτα από την συμπρωτεύουσα) και παράλληλα τυχαίνει να πεινάς και να έχεις όρεξη για καλό, ποιοτικό φαγητό, τότε βρίσκεσαι στο σωστό άρθρο… Εδώ θα βρεις μια λίστα με τα 20 καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, επιλογές κατάλληλες ακόμη και για τους πιο εκλεπτυσμένους ουρανίσκους!

1. The Backroom

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-the-backroom

Διεύθυνση: Λεωφόρος Νίκης 55, Θεσσαλονίκη

  • Είδος κουζίνας: Ιταλική και Αργεντινής
  • Κατάλληλο: για παρέες
  • Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://instagram.com/backroom_skg

Για τους λάτρεις του bbq και ειδικά τους γνώστες του κρέατος είναι ένα στέκι που θα αγαπήσουν. Είτε εάν μένεις μόνιμα Θεσσαλονίκη, είτε εάν τυχαίνει απλώς να περνάς μια βόλτα από εκεί, βάλε το The Backroom στην λίστα σου, εάν δεν το έχεις ήδη βάλει. Ένα steakhouse που στεγάζεται σε ένα μοντέρνο χώρο που σε κερδίζει από την πρώτη ματιά πόσο μάλλον από την πρώτη μπουκιά… Στο μενού θα βρεις από φρεσκότατες, ευφάνταστες σαλάτες, νόστιμα ζυμαρικά, burger σε διάφορες παραλλαγές αλλά και μια τεράστια ποικιλία σε κρεατικά που διαλέγονται και μαγειρεύονται από έμπειρα ματιά και χέρια. Αναμφίβολα ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης, μην παραλείψεις να το δοκιμάσεις!

2. Mantarini Roastery & More

  • Διεύθυνση: Λεωφ. Κομνηνών 14, Πανόραμα Θεσσαλονίκης
  • Είδος κουζίνας: Αμερικάνικη, Ευρωπαϊκή, Ελληνική
  • Κατάλληλο για: Παρέες, Οικογένειες
  • Facebook page στη σελίδα: https://www.facebook.com/MantariniRoastery/

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης το οποίο συνδυάζει τις παραδοσιακές γεύσεις με σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις. Ηδονικά κρέατα, πατάτες στη θράκα, μπάρες κανταϊφιού γεμιστές με ποικιλία τυριών, μοσχαρίσιος καβουρμάς με τσιγαριστά χόρτα, μόνο κάποιες από τις λιχουδιές που θα σας ανοίξουν την όρεξη! Στον κεντρικό δρόμο του Πανοράματος, ένας χώρος ανακαινισμένος στον οποίο μπορείς να βρεθείς με την παρέα σου ή μόνος.0

3. Αργοφαγείο

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Αργοφαγείο---ctb.gr

▪️ Διεύθυνση: Απελλού 6, Θεσσαλονίκη
▪️ Είδος κουζίνας: Ευρωπαϊκή, Ελληνική, Μεσογειακή
▪️ Κατάλληλο για: Παρέες, Οικογένειες
▪️ Signature πιάτο: Χοιρινά μπριζολάκια αρωματισμένα με τρούφα
▪️ Εύρος τιμών: 9€ – 14€
▪️ Facebook page: https://www.facebook.com/argofagos/

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη μόλις μισό χιλιόμετρο από το Λευκό Πύργο. Μεσογειακή κουζίνα με ιδιαίτερα πιάτα όπως σφουγκάτο σεφραδίτικο με πράσο, μαραθόπιτα, τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές, απάκι με μανιτάρια και κεφτεδάκια κοτόπουλου με λιγκουίνι. Πολλές επιλογές για χορτοφάγους αλλά και vegan. Εξαιρετική λίστα κρασιών μικρών παραγωγών, μπύρες μικροζυθοποιών και νόστιμα προϊόντα από μικρές επιχειρήσεις όλης της Ελλάδας. Παρεΐστικο και μικρό, πρόλαβε να κάνεις την κράτησή σου πριν να είναι γεμάτο. Μη διστάσεις να πας με μικρά παιδιά, το κατάστημα θα σου προσφέρει ακόμα και παιδικά καρεκλάκια. Enjoy!

4. Mare e Monti

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Mare-e-Monti---ctb.gr

  • Διεύθυνση: Βενιζέλου 13, Πανόραμα
  • Είδος κουζίνας: Ιταλική, Μεσογειακή
  • Κατάλληλο για: ζευγάρια και παρέες
  • Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://mare-e-monti.gr/

Το κατατάσσω στα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης με αυθεντική ιταλική κουζίνα και είμαι σίγουρη πως αν το δοκιμάσεις μια φορά, θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Νοστιμότατες πίτσες, μακαρονάδες από χειροποίητα ζυμαρικά φτιαγμένα από πρώτης τάξεως υλικά, secondi (δεύτερα πιάτα) που θα γλύφεις και τα δάχτυλα σου. Αν μετά το φαγητό θελήσεις και γλυκάκι, στο Mare e Monti, θα βρεις και από αυτά. Κλείσε το γεύμα σου με ένα αυθεντικό ιταλικό tiramisu ή ένα δροσερό παγωτάκι. Τι καλύτερο;!

5. Μεζέ Μεζέ

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Μεζέ-Μεζέ---ctb.gr

▪️ Διεύθυνση: Καραμανλή 6, Κορδελιό
▪️ Είδος κουζίνας: Ευρωπαϊκή, Ελληνική, Μεσογειακή
▪️ Κατάλληλο για: Παρέες, Οικογένειες
▪️ Facebook page: https://www.facebook.com/mezemezethessaloniki

Στα δυτικά της πόλης σε περιμένει ένα φανταστικό εστιατόριο, το οποίο συνδυάζει πολλά και σου προσφέρει απολαυστικές γεύσεις. Το μενού είναι γεμάτο από επιλογές για κάθε γούστο, περιέχει κρεατικά και θαλασσινά, ζυμαρικά και πολλές υγιεινές επιλογές. Θα τα συνδυάσεις όλα αυτά με τα ωραία κρασιά και ποτά που διαθέτει το κατάστημα. Είναι ιδανικό για οικογένειες και παρέες, καθώς ο χώρος είναι πολύ φιλικός και ευχάριστος. Μια ωραία και γευστικότατη επιλογή για ένα ωραίο διάλειμμα από την καθημερινότητα.

6. Λούπινο

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Λουπίνο---ctb.gr

  • Διεύθυνση: Κατούνη 4, Θεσσαλονίκη
  • Είδος κουζίνας: Ευρωπαϊκή, Ελληνική, Μεσογειακή
  • Κατάλληλο για: Παρέες, Οικογένειες, Χορτοφάγους, Βιγκαν
  • Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://www.loupino.gr/

Στο πιο κεντρικό σημείο της πόλης στα Λαδάδικα θα βρεις το πιο λαχταριστό εστιατόριο της πόλης, θα βρεις πολλές επιλογές στο μενού για κάθε γούστο. Περιλαμβάνει κρεατικά, θαλασσινά ωραίες και δροσερές σαλάτες, ζυμαρικά και πολλές πολλές επιλογές για χορτοφάγους. Θα βρεις περίεργες γεύσεις συνδυασμένες απολύτως αρμονικά. Στο Λούπινο θα φας κοτοκριτσίνι με κοκτέιλ σως και χταπόδι μπουγιουρντι, αρκετά δελεαστικό για εσένα που θέλεις να βρεις ένα ωραίο και λαχταριστό εστιατόριο. Και στο τέλος φυσικά θα απολαύσεις πολύ ωραία γλυκά αρκετά λαχταριστή επιλογή.

7. Clochard

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Clochard---ctb.gr

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 4, Θεσσαλονίκη
Είδος κουζίνας: Μεσογειακή, Ελληνική, Σύγχρονη
Κατάλληλο για: Ζευγάρια, Παρέες, Συναδέλφους
Ιστοσελίδα μαγαζιού: http://www.clochard.gr/

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στη Θεσσαλονίκη με το fine dining της συμπρωτεύουσας στα καλύτερά του. Ένα εστιατόριο όχι πολύ μακρυά από το Λευκό Πύργο το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει από επαγγελματικά δείπνα έως ρομαντικά ραντεβού. Ανώτατο επίπεδο σερβις, συνδυασμός παράδοσης και μοντέρνου, έκρηξη γεύσεων και αισθήσεων. Το μενού φροντίζει να μείνουν ευχαριστημένοι όλοι με επιλογές για χορταφάγους, vegan αλλά και πιάτων χωρίς γλουτένη. Το Clochard επίσης διαθέτει prive χώρο για ιδιωτικά δείπνα. Το μόνο πρόβλημα σου σε αυτό το εστιατόριο θα είναι πως…μια φορά δεν είναι ποτέ αρκετή!

8. Marea Sea Spirit

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Marea-Sea-Spirit---ctb.gr

Διεύθυνση: Λώρη Μαργαρίτη 13 & Κάλιαρι, Θεσσαλονίκη
Είδος κουζίνας: Ελληνική, Θαλασσινά
Κατάλληλο για: Ζευγάρια, Παρέες, Οικογένειες
Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://mareaseaspirit.gr/

Αν σου αρέσουν τα θαλασσινά και βρίσκεσαι στη Θεσσαλονίκη, θα πας. Δεν ξέρω αν χρειάζεται να γράψω κάτι άλλο. Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης για το οποίο τα λόγια περιττεύουν στην κατηγορία του. Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά, παραδοσιακά πιάτα, λίστα εξαιρετικών ποτών. Ξεχωρίσαμε το σπαγγέτι με κυδώνια, το λευκό ταραμά, τη σαλάτα με καβούρι και mango, τη συναγρίδα με πουρέ σελινόριζας. Οπωσδήποτε αφήστε χώρο για τα γλυκά/επιδόρπια.
Εξαιρετική εμπειρία σερβις και αξιοσημείωτο ότι ο ιδιοκτήτης με μεράκι παρακολουθεί τη σωστή λειτουργία του εστιατορίου πηγαίνοντας από τραπέζι σε τραπέζι. Must!

9. Οψοποιών Μαγγανείαι

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Οψοποιών-Μαγγανείαι---ctb.gr

  • Διεύθυνση: Αιμιλίου Ριάδη 5, Θεσσαλονίκη
  • Είδος κουζίνας: Μεσογειακή, Ευρωπαϊκή, Ελληνική
  • Κατάλληλο για: Ζευγάρια, Παρέες, Οικογένειες
  • Ιστοσελίδα μαγαζιού: https://www.facebook.com/maganie1/

Το υπέροχο, μικρό, ζεστό μαγαζί για κρέας της κυρίας Ντίνας! Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης στου οποίου τα πιάτα θα γεύεσαι φρέσκια τρούφα που τα κάνει ξεχωριστά. Νιόκι, παπαρδέλες, νόστιμα και σωστά ψημμένα κρέατα κι ενημερωμένη μακροσκελής λίστα κρασιών. Μα το σημαντικότερο; Αγνά θεσσαλονικιώτικα θετικά vibes! Θα το βρεις κοντά στις ομπρέλες και σίγουρα γεμάτο λόγω του μεγέθους αλλά και της δημοφιλίας του. Σου συστήνουμε να καλέσεις για μια κράτηση πριν πας. Τέλος, δε θα σε αφήσουν να φύγεις αν δεν πιεις το κέρασμα του limonchello στο τέλος του γεύματός σου!

10. Asian House

Καλύτερα-εστιατόρια-Θεσσαλονίκης-Asian-House---ctb.gr

  • Διεύθυνση: Καποδιστρίου 7 & Πάικου & Κορομηλά 3, Θεσσαλονίκη
  • Είδος κουζίνας: ασιατική
  • Κατάλληλο για: παρέες και οικογένειες

Στη συμπρωτεύουσα, το Asian House σερβίρει αυθεντικές ασιατικές γεύσεις. Υψηλής ποιότητας υλικά, ιαπωνικό street food, συνταγές κλασικές αλλά και πρωτότυπες, όπως νουντλς Σιγκαπούρης, γλυκόξινες γαρίδες με αρωματικό ρύζι και φρέσκο σούσι με σολωμό. Για τους μικρούς φίλους υπάρχει το παιδικό γεύμα με δύο αγαπημένες επιλογές. Μπορείτε να συνοδεύσετε το γεύμα σας με μια ασιατική μπύρα και μην διστάσετε να δοκιμάσετε ένα από τα επιδόρπια, παραδείγματος χάριν τηγανιτή μπανάνα. Δε θεωρείται άδικα ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Πηγή απόσπασμα από: MAX MAGAZINE

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.