Αναζήτηση

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΣΤΕΛΙ ΧΑΝΙΑ | ΑΝΝΟΥΣΑΚΕΙΟ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟ

Το Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Κισάμου, της Ιεράς Μητρόπολης Κισάμου & Σελίνου, Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, ιδρύθηκε το 1970, με πρωτοβουλία του αείμνηστου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου Ειρηναίου Γαλανάκη.

Στην πάροδο των χρόνων, σταθμός ήταν το έτος 1985 όταν ο τότε Πρόεδρος του Ιδρύματος, αείμνηστος, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου & Σελίνου κ. Ειρηναίος, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της εποχής, άρχισε να μετουσιώνει αυτόν τον μικρό χώρο φιλοξενίας 20 ηλικιωμένων γυναικών, ασυλιακής μορφής σε σύγχρονο Κέντρο περίθαλψης χρονίων πασχόντων. Το 1994 το παρεχόμενο σύστημα περίθαλψης υποστήριζε την νοσηλεία έως 100 ατόμων γεγονός που έδωσε το έναυσμα στο Ίδρυμα να πρωτοστατήσει στην παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών περίθαλψης προς την τοπική κοινωνία. Η αρχή του εκσυγχρονισμού είχε ήδη επιτευχθεί, όταν στις παρεχόμενες υπηρεσίες της σίτισης, στέγασης και ένδυσης συμπεριλήφθηκαν η ιατρική παρακολούθηση, η εξειδικευμένη εικοσιτετράωρη νοσηλευτική φροντίδα, η θεραπευτική απασχόληση, η κινησιοθεραπεία, η αποκατάσταση μέσω της φυσιοθεραπείας, η ψυχοκοινωνική υποστήριξη, η ανάπτυξη δεσμών με την κοινότητα, η συνεργασία με φορείς για την διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, εκθέσεων εργασιοθεραπείας, πολιτισμικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων ως και άλλων πολλών δράσεων.

Παράλληλα στον τομέα της ανοιχτής περίθαλψης το Ίδρυμα άρχισε να πρωταγωνιστεί σε κάθε γωνιά των Επαρχιών Κισάμου και Σελίνου, μέσα από την σύσταση και λειτουργία δύο δομών Κατ’ Οίκον Φροντίδας, κατόπιν σχετικής έγκρισης από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας. Το 1995 ξεκίνησε η λειτουργία του Προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι Κισάμου’ και το 1999 η λειτουργία του προγράμματος ‘Βοήθεια στο σπίτι Καντάνου’, τα οποία και συνεχίζουν να λειτουργούν μέχρι σήμερα.

Το 2005 Πρόεδρος του Ιδρύματος γίνεται ο νέος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος Ανδρονικάκης, ως άξιος συνεχιστής της κληρονομιάς που παρέλαβε από τον αείμνηστο προκάτοχο του, Γέροντα Ειρηναίο ο οποίος σχεδιάζει μία νέα προοπτική: Την διεύρυνση των εγκαταστάσεων με την δημιουργία του 1ου ορόφου του Ιδρύματος, με δέκα (10) διαμερίσματα, που εγκαινιάστηκαν το 2008. Ο χώρος αυτός, ως Μονάδα Νοσηλείας σήμερα του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Κλειστής Νοσηλείας «Ο Άγιος Σπυρίδων» αποτελεί κομμάτι της σύγχρονης τεχνολογίας στον τομέα της υγείας και με αυτή την μορφή λειτουργεί, με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, από τον Αύγουστο του 2013. Σκοπός είναι η παροχή οργανωμένου θεραπευτικού προγράμματος Αποθεραπείας-Αποκατάστασης, ως ενδιάμεσο διάστημα για την άρτια μετάβαση στο οικείο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον. Παράλληλα την ίδια χρονιά ανακαινίζεται πλήρως και διαμορφώνεται πτέρυγα, ειδικά για την νοσηλεία και την φροντίδα ανοοικών περιστατικών, με προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας, διαχωρίζοντας τους περιθαλπόμενους ανάλογα τις θεραπευτικές τους ανάγκες.

Υπό την καθοδήγηση και ουσιαστική στήριξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κισάμου & Σελίνου κ. Αμφιλοχίου το μέγεθος της κοινωνικής προσφοράς και κοινωνικής αλληλεγγύης στην κοινότητα διευρύνθηκε το 2012 ανταποκρινόμενο στις σύγχρονες κοινωνικές απαιτήσεις, μέσα από την οργάνωση υποστηρικτικών υπηρεσιών όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο, το Συσσίτιο, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο καθώς και μια άρτια εξοπλισμένη Κινητή Ιατρική Μονάδα δωρεά της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου, Αγίου Όρους.



 

Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα

Κατόπιν Ραντεβού

Τρίτη

Κατόπιν Ραντεβού

Τετάρτη

Κατόπιν Ραντεβού

Πέμπτη

Κατόπιν Ραντεβού

Παρασκευή

Κατόπιν Ραντεβού

Σάββατο

Κατόπιν Ραντεβού

Κυριακή

Κατόπιν Ραντεβού

Διεύθυνση

Η Διεύθυνσή μας:

Καστέλι, Χανιά, Τ.Κ.73400

GPS:

35.495621869563, 23.646504878998

Τηλέφωνο:
Αποστολή E-mail
Κάντε κλικ στο κουμπί για να εμφανιστεί ο χάρτης.

Αφήστε μια κριτική

Ονοματεπώνυμο
captcha-input
Τιμή
Περιοχή
Προσωπικό
Εξυπηρέτηση
Πιθανότητα Επανάληψης
Δημοσίευση...
Η Βαθμολογία σας έχει σταλεί επιτυχώς
Παρακαλούμε συμπληρώστε όλα τα πεδία
Captcha check failed